Sidoplan Eleda stadion, andra sidan Stadiongatan
5 februari 2020
20:00

Referat: Orient FC - AIF Barrikaden

Jag ej där så detta blir en kort sammanfattning av vad mina sagesmän sade om matchen igår:

Martin skadade sig redan på uppvärmingen.

Startelva: Filip – Siseko, Viktor T, Ghafur, Abbe – Milad, Anton, Shershah, Pontus – Simon A, Hkmat

Avbytare var Morteza som kom in som vänsterback efter en kvart och spelade i den positionen fram till pausen för att sedan flytta över och spela hela andra halvlek som högerback och Mattias som kom in 5-10 min före paus som anfallare för att sedan spela hela andra halvlek som mittback.

Hkmat skadade sig redan efter en knapp kvart och därmed hade vi bara 12 man kvar.

Vi var helt överlägsna hela matchen utom sista kvarten i första halvlek och missade massor av chanser medan de gjorde mål på precis vartenda skott. Borde enligt olika personer vunnit med typ 7/8 – 1 sett till spel- och chansfördelning.

Hårdfakta:

De tog ledningen i andra minuten.

Vi kvitterade efter cirka 20 min genom Pontus efter assist av Anton.

De återtog ledningen bara ett par minuter före pausvilan.

Efter en inledande mållös kvart av andra halvlek duggade målen tätt; 7 mål på en knapp halvtimme!

Vi kvitterade efter dryga kvarten genom Siseko efter assist av Pontus.

De tog sedan ledningen för tredje gången när de gjorde 3-2 efter runt 65 min.

Ett par, tre minuter senare kvitterade vi än en gång, den här gången genom Simon efter assist från Siseko.

Ytterligare ett par minuter senare tog vi sedan ledningen för första gången i matchen på ett vackert placerat långskott från Siseko med okänd assistmakare – ev. Simon.

Trots att Orient fick en man utvisad direkt efter vårt 4-3-mål kunde de kvittera fem-tio minuter senare.

Vi skulle dock få sista ordet när Milad på ett fint långskott – assistmakare åter okänd, ev. Simon - fastställde slutresultatet 5-4 och därmed har vi två vinster av två möjliga i år men nu blir det betydligt svårare. Nu väntar tre tuffa matcher på 8 dagar räknat från nu på lördag.